GA-TE - Good Aplication To Education
Saznajte više

Javni događaj

Projekat GATE (Dobre aplikacije za obrazovanje)

U ponedeljak 24.4.2023.godine u prostorijama Gradske opštine Stari grad realizovan je javni događaj u organizaciji projektnog tima OŠ „Anton Skala“.

Ulogu moderatora imala je dipl. defektološkinja i članica projektnog tima Ana Kiković, a sam događaj ispratilo je 80 učesnika uživo i online prisustvom.

U uvodnom delu, direktorka OŠ „Anton Skala“ i menadžerka projekta, Nataša Selić Stanković, uputila je reči dobrodošlice i zahvalnosti prisutnim učesnicima. Skup je pozdravio i predstvanik GO Stari grad, gospodin Dušan Petrić.

Učesnicima su se obratili predstavnici ZVKOV-a, strukovnih udruženja iz regiona koji su istakli značaj ovog projekta. Takođe, reči podrške uputila je i dr Snežana Vuković - Šef Odseka za ljudska i manjinska prava u obrazovanju, Ministarstvo prosvete RS.

O osiguranju kvaliteta projektnih rezultata utemeljenih na podacima govorila je Danijela Đukić, rukovodilac Centra za međunarodna, nacionalna ispitivanja i razvojno istraživačke poslove ZVKOV-a.

Istraživač projektnog tima, Sandra Skendžić, dipl. defektološkinja OŠ "Anton Skala" predstavila je značaj učestvovanja na međunarodnim projektima u okviru Erasmus+ programa i kroz video prezentaciju prikazala sva dosadašnja učešća naše škole u projektima i istakla njihove benefite. Naznačila je važnost povezivanja ustanova, razmenu iskustava, dobre prakse, deljenja, proširivanja saradnje i širenja rezultata projekata.

O dosadašnjim izazovima i praksi kod prilagođavanja udžbenika i priručnika u Srbiji, govorila je Silvana Pavlović, predsednica Zajednice škola za obrazovanje učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom Republike Srbije. Uputila je reči hvale za sav trud naše škole i partnera na projektu za izradu prilagođenih nastavnih materijala i aplikacije.

Članovi projektnog tima, Marina Sparić i Snežana Babović Dimitrijević predstavile su ciljeve projekta, njegove faze i sve rezultate projekta do sada. Predstavile su izgled samih prilagođenih materijala u PDF-u, polazne osnove za izradu istih.

Stefan Ranković, član projektnog tima predstavio je aplikaciju kroz video prikaz sa učenicima, njen značaj za motivaciju, samostalnost i prilagođenost sadržaja u cilju individualizacije sadržaja.

Primer iz prakse prezentovala je članica projektnog tima, dipl.defektološkinja Dijana Stojković, koja je putem video prikaza predstavila rad sa učenicima drugog razreda.

Još jedan primer iz prakse dala je profesorka razredne nastave mr.Vida Milojković iz srpske dopunske škole u Velikoj Britaniji.

Događaj je naišao na veliki broj pozitivnih reakcija prisutnih koji su svojim komentarima potvrdili značaj i korist kvalitetne organizacije javnog događaja, dostupnosti materijala i širenja rezultata.


Kontaktirajte nas

Pošaljite nam vaše utiske i sugestije.